-->
scholl 11 Vinnitsa


Новини 2023-2024 н.р.





Архів новин 2017-2018

Архів новин 2017-2018 н.р.





Свято Першого дзвоника!

День Знань - радісне і хвилююче свято зустрічі зі школою, зі своїми вчителями й однокласниками. Але найбільше свято для найменших школярів, у тих, хто перший раз цього вересневого дня іде до свого найпершого класу.
1-А клас, класний керівник МАСЛОВСЬКА Галина Василівна 
1-Б клас, класний керівник КОНДРАТЮК Тамара Вікторівна 


1-Г клас, класний керівник ПШЕЛУЦЬКА Тетяна Анатоліївна
 
1-Д клас, класний керівник ВЕРЕТКОВСЬКА Світлана Вікторівна 
 
  Дзвенить, дзвенить шкільний дзвінок -
Нас закликає до навчання.
Ми поспішаєм на урок,
І знову йдемо в світ пізнання.
 Щасливого шкільного шляху побажали батьки першокласникам

 
"Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.
Бажаємо усім школярам на цьому шляху підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети. Переконані, ваші здібності, наполегливість стануть запорукою визначних успіхів у  житті". 
З повагою, директор закладу Володимир Васильович Середюк 



Загальношкільна конференція

19 вересня 2017 року в закладі відбулась загальношкільна конференція.

Учасники конференції

Виступ тренера Всеукраїнської благодійної організації "АСЕТ" Анни Чернікової на тему: "Мистецтво любити"

Про підготовку закладу до нового навчального року, план роботи на 2017-2018 н.р. доповів директор закладу Володимир Васильович Середюк

Виступ заступника директора Свідоревич Людмили Вікторівни про зміни у складі Ради закладу 

Звіт голови Ради закладу Кравець Лілії Петрівни про надання благодійної допомоги - затверджено 




День захисника України

 

       Нещодавно, 14 жовтня, було свято Покрови Пресвятої Богородиці або, як кажуть в народі, Святої Покрови. «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду - льодом, а дівчат - шлюбним вінцем». Це також свято вояцької честі та звитяги, на якому оборонці
Матері-Землі показують свою вправність.
       Свято Покрови було введено у християнство в 10 столітті і має під собою чи то легенду, чи то подію, яка відбулася в Царгороді (Константинополі). Місто було оточене чужинцями, і Божа Мати начебто покрила своїм омофором городян, які молилися на всенічній службі у Влахерській церкві. Це побачив святий Андрій: пiд церковним склепiнням з'явилася Пресвята Богородиця в оточеннi ангелiв, пророкiв i апостолiв і накрила своїм омофором православних християн. Це було провістям перемоги. Так і сталося: невдовзі надійшли воїни-захисники і звільнили населення від нападників.
З тих пір для козаків свято Покрови було найбільшим і найзначущим святом. В цей день у козаків відбувалися вибори нового отамана. Вони вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою.
        Саме тому в Українi свято набуло ще й козацького змісту і отримало другу назву - Козацька Покрова. З недавніх пір свято Покрови в Україні вiдзначається ще й як День українського козацтва.
     Отже, сьогодні Покрова - це свято не тільки народне і релігійне, а й національне.
     В нашій школі теж святкували День українського козацтва.
     13 жовтня у спортивній залі відбувся спортивно-розважальний конкурс між учнями 5-х класів «Козацькі забави», який підготували класний керівник Гладковська Н.В. та учні 5-А класу. Юні козачата весело провели час. Вони бігали, стрибали, малювали, а на додачу ще й подивилися виступ вихованців підліткового клубу «Гараж-77», які продемонстрували справжній козацький гопак.
      Учасники показали себе швидкими, сильними та кмітливими, за що й отримали нагороди: І місце з рівним рахунком розділили учні 5-В та 5-Г класів, а ІІ місце - учні 5-А та 5-Б класів.

    

2-А клас, класний керівник Ільченко М.Ф. підготували виховний захід "Ми не хочемо війни".Патріоти 

Танець дівчаток

Фіналістка "Голосу Діти" Олексієнко Тетяна

Вшанування пам'яті захисників України

 У 3-Б класі (класний керівник Гречанюк Т.В.) була проведена виховна година "Ми - нащадки козаків"

 У 4-А класі (класний керівник Прибиш С.В.) пройшов Козацький КВК

 Учні дізналися багато цікавого з історії козацтва

 Виховний захід провели учні 6-А класу (класний керівник Діденко К.М.)

 




"Шкільне джерело"

25 жовтня 2017 року в  обласному Будинку культури учителя відбулась церемонія нагородження переможців Четвертого обласного конкурсу медіа загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних закладів освіти Вінниччини. Цьогорічний конкурс був присвячений 100-річчю подій Української революції 1917-1921 років. Голова правління обласної організації Національної спілки журналістів України, заслужений журналіст України, лауреат літературної премії ім. М.Стельмаха Василь Паламарчук, директор Будинку учителя Тетяна Мельник, член правління Вінницької організації Національної спілки журналістів України та Вінницького обласного обєднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка, кавалер «Золотої медалі української журналістики», поетеса, лауреат обласних і всеукраїнських літературних конкурсів, вчитель-методист Світлана Травнева (Єлісеєва) нагородили переможців відзнаками, цінними призами, грамотами.

Часопис нашого закладу "Шкільне джерело" у номінації "Краща друкована газета"  здобув   І місце

 

 

Подяку від директора Обласного будинку культури вчителя за внесок у розвиток шкільної газети отримала Завадюк Анна, учениця 11 класу

 

 

 

 Стаття Михайлової Карини, учениці 11 класу "100-річчю Дня Української революції"

у номінації "Краща стаття у друкованих ЗМІ" нагороджена за  І місце

 
Похилюк Анастасія, учениця 8-А класу отримала нагороду за свою статтю "Лицарі Поділля"  
 Кращі редактори отримали свої нагороди

Вітаємо переможців!




День визволення України від німецько-фашистських загарбників

 День визволення України від фашистських загарбників - свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

27 жовтня 2017 р. учні 8-А класу (класний керівник Щебланова І.В.) провели виховний захід, присвячений Дню визволення України від німецько-фашистських загарбників 

Учні розповідали про важкий і трагічний період українського народу, про героїчні подвиги солдат, які воювали на фронті, про жінок, стариків і дітей, які працювали на оборонних підприємствах та в колхозах в тилу для забезпечення армії усім необхідним.

Будемо пам'ятати і не забувати! У цей День ми приєднуємося до вшанування всіх, хто забезпечив це звільнення! Добра пам'ять про вас завжди буде жити в наших серцях!




Акція "Зелена планета"

 У закладі проходила акція "Зелена планета".

26 жовтня були підведені підсумки акції зі збору макулатури.

Результати:

ІІІ місце - 5-В клас (91,5 кг)

   5-А клас (93 кг)

ІІ місце - 8-А клас (134 кг)

       2-А клас (157 кг)

Найактивнішими виявилися учні 2-В клас, які зібрали 228 кг та

зайняли І місце 

Учні отримали солодкий приз 




Семінар школи молодого вчителя

 01 листопада 2017 року на базі нашого закладу був проведений семінар слухачів міської школи молодого вчителя "Стажер".

Тема семінару: "Школа адаптації. Професійні компетентності молодого спеціаліста" 

Зі вступним словом до присутніх звернулася завідувач Міським методичним кабінетом Департаменту освіти  Вінницької міської ради Н.І.Москальчук

Виступ директора закладу В.В.Середюка 

Теоретичну частину семінару відкрила заступник директора з НВР закладу, керівник школи молодого вчителя "Стажер" Г.В.Олійник

Концептуальні засади реформування середньої школи відповідно Нової української школи доповіла методист з навчальних дисциплін ММК ДО ВМР М.В.Федчишина  

Практична частина семінару (робота в групах за фахами). Розкриття питання: "Планування роботи вчителя. Робота з навчальними програмами і пояснювальними записками до них, шкільною документацією"

Аналіз педагогічних ситуацій  







Міс Осінь - 2017

 У закладі відбувся конкурс «Міс Осінь - 2017». Уже стало традицією щороку проводити таке свято осені. В конкурсі брали участь найталановитіші, найчарівніші і звичайно ж, найкрасивіші дівчата нашої школи. Всі учасниці конкурсу, без винятку, гідні були цього звання, але серед прекрасних дівчат було обрано одну найпрекраснішу Міс Осінь - 2017.

Представлення учасниць: 9-А клас - Чуркіна Олександра; 9-Б клас - Шиванюк Дар'я, 9-В клас - Романова Олександра, 9-Г клас - Дідківська Анастасія, 10 клас - Ткач Богдана, 11 клас - Шайда Леся.  

Художній номер

Дефіле 

 Приготування страви

 Оцінювання учасниць

Вітання директора закладу В.В.Середюка

Підведення підсумків та нагородження

 

Титул "Міс Осінь - 2017" здобула Романова Олександра 




Декадник толерантності

 З 6 по 17 листопада у закладі проходив декадник толерантності.

В рамках декадника були проведені такі заходи: 

Оформлення стенду "Толерантність - частина твого "Я""

  

Виховні години "Про толерантне ставлення між однолітками"

 Години спілкування в рамках проекту "Біоетики"

 Заняття з елементами тренінгу "Уміння дружити"

Тренінгові заняття "Вчимося бути толерантними" 

Бесіда-роздум за абеткою моральних заповідей В.О.Сухомлинського 



День гідності та свободи

День Гідності та Свободи об'єднав дві знакові події у новітній історії країни - Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

Свято встановлено указом президента України Петра Порошенка № 872/2014 від 13 листопада 2014 року. Так, відповідно до указу, його започаткували "з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору".

У цей день в закладі відбувся  мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам'яті випускників нашої школи - Тараса Сича, Євгена Костюка, які загину в АТО
   На історичні події 2004 та 2013 р. звернув увагу директор закладу В.В.Середюк

 
Учні сплели вінок пам'яті героїв та поклали до пам'ятних дошок




Тиждень знань безпеки життєдіяльності

 24 листопада в рамках проведення Тижнів знань безпеки життєдіяльності працівники Вінницького міського управління провели пізнавальну акцію для учнів нашого закладу.

Захід розпочався з навчальної евакуації.  

Директор закладу В.В.Середюк та працівник МНС нагадали учням основні правила пожежної безпеки, правила поведінки під час знаходження вибухонебезпечних предметів, а також нагадали алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Далі рятувальники ознайомили підростаюче покоління з особливостями та специфікою роботи бійців ДСНС.  

Учні з захопленням  спостерігали як рятівники працюють зі спецобладнанням та спецтехнікою




Вшанування пам'яті Валерія Тарнавського

 24 листопада 2017 року з нагоди Дня народження випускника нашої школи Валерія Тарнавського - героя, який виконуючи громадянський обов'язок під час бойових дій загинув 27 липня 1985 р. в Афганістані, учні 10 класу разом з класним керівником Грон Т.М. підготували та провели захід "День пам'яті Валерія Тарнавського"

  

 

 

 




Вшанування пам'яті жертв Голодомору

 

 23 та 24 листопада в закладі відбулися заходи, присвячені вшануванню пам'яті жертв Голодомору. Всі вони були спрямовані на те, щоб донести до кожного учня ту трагедію, яка сталася у нас в Україні.
Хай світло від свічки у небо летить,
Хоча б одну душу зігріє в цю мить.
Щоб душа ця загублена спокій знайшла
І у вічність до Бога вона відійшла. 

 

8-Б клас разом із класним керівником Кравець Л.М. підготували захід для  учнів 8 класів. 

На захід запросили представника Вінницького краєзнавчого  музею, який розповів про події тих часів саме на Вінниччині

Для учнів 7-х класів провели виховну годину класний керівник Кулініч О.В. з 7-В класом  

Учні розповіли про події з історії  

Танець дівчат




Хліб - усьому голова

 27 листопада  учні 2-В класу (класний керівник Станіславчук І.М.) підготували та провели свято "Хліб - усьому голова"

 Діти розповіли про традицію зустрічати дорогих гостей хлібом.

 Учні закликали усіх присутніх шанобливо відноситися до хліба.

 Танець дівчаток

 На завершення 2-В клас  організував ярмарку, на якій усі бажаючі могли придбати смачні гостинці, цим самим допомогли учням зібрати кошти та допомогти діткам у дитячому будинку.

 2-В клас 




Сповідуюсь у слові

 Багатий ужинок

Багатий ужинок зібрали вихованці літературно-мистецької студії "Срібний передзвін", керівник вчитель української мови та літератури Єлісеєва С.М., у першому семестрі  цього навчального року. 

Серед них дипломанти Вінницького обласного конкурсу ім. Олександри Бурбело (у номінації "Авторська поезія"); переможці Четвертого обласного конкурсу шкільних та позашкільних медіа; дипломанти і призери XV Вінницького обласного конкурсу-фестивалю "Сурми звитяги" (у номінації "Авторська поезі" та "Художнє читання").  

  Третє місце на Всеукраїнському  конкурсі-фестивалі у Львові вибороли учні   6-В класу Базюк Богдан і Гордійчик  Артем (у номінації "Художнє читання"). А в номінації "Авторська поезія" бронзову відзнаку отримала Пустова Анастасія, учениця 6-В класу.

В грудні в закладі відбулось вчучення нагород всім дипломантам і переможцям на традиційному сувяті "Сповідуюсь у слові". 

 

Студійці  читали власні поезії, твори Олекси Серафимовича, Миколи Вереса, Валентини Сторожук, Фаїни Приймачик, Світлани Травневої.




Майстер-клас по миловарінню

У рамках Тижня природничих наук у закладі був проведений незвичний майстер-клас по миловарінню, де учні 7-В класу під керівництвом Куцого Іллі (10 клас), учителі школи варили мило.

 Учасники майстер-класу

 Захід пройшов на високому рівні

 Усі присутні залишились задоволені, адже окрім набутих знань, вони отримали подарунок, який зробили власноруч

 




Зимова феєрія

 

Напередодні Новорічних свят у закладі відбулась виставка композицій "Зимова феєрія"

  Кожен клас взяв активну участь. Діти створили чимало композицій. Кожна із них вирізнялась оригінальністю, дизайном та індивідуальним підходом. 

При виготовленні виробів учні використовували різні матеріали: папір, стрічки, тканину, бісер, дощик та інше.

 Композиція 1-А класу

 Виставка пройшла надзвичайно гарно, цікаво, весело та барвисто. Дитячі «шедеври» радували око та додавали святкового настрою учням, вчителям, батькам і гостям закладу. 

 




Новорічні ранки

З 26 по 28 грудня у закладі відбулись новорічні ранки для учнів початкової школи 

 Діти переодягнулись у казкових героїв

  водили хоровод з Дідом Морозом

  Разом з новорічними героями діти поринули в чарівну казку

 танцювали, співали пісні, брали участь у конкурсах.

 Дід Мороз та Снігуронька привітали учнів з прийдешніми святами.

 Дякуєм учням-акторам, які подарували присутнім святковий настрій, відчуття прийдешнього Нового року

 

 

 




Педагогічна рада

 12 січня 2018 року в закладі відбулась педагогічна рада на тему: «Забезпечення мобільності вчителя і учня шляхом формування інформаційних та комунікативних компетенцій».

Творчі групи працювали над такими питаннями:

Творча група № 1: Забезпечення мобільності вчителя і учня шляхом формування інформаційних та комунікативних компетенцій.

( Олійник Г.В., Грон Т.М., Зорук М.В. )

 Творча група № 2: Визначення поняття «мобільність».

( Скрипнюк Н.В., Сапожник Г.П. )

 Творча група № 3: Поняття «Професійна мобільність та Соціальна мобільність».

( Гула В.М., Прибиш С.В. )

 Творча група № 4: Поняття «Культурна та Інформаційна мобільність»

( Неприлюк Н.В., Ришков О.І )

 Творча група № 5: «Формування особистісної мобільності учнів загальноосвітньої школи» 

( Колесник Л.М., Пронюк О.Я )

 Творча група № 6: Робота над стратегією «Від мобільного учителя - до мобільного учня»

( Дмитришина О.В. , Гладковська Н.В. )

 

 Виступ Г.В.Олійник на тему: "Забезпечення мобільності вчителя і учня шляхом формування інформаційних та комунікативних компетенцій"

 Виступ Гули В.М. на тему: "Професійна та соціальна мобільність"

 Творча група Колесник Л.М. та Пронюк О.Я.


 Затвердження рішення педагогічної ради




«Здоров’я як стиль життя»

 З 19 по 23 лютого у  закладі був проведений інформаційний марафон «Здоров'я як стиль життя», в рамках якого відбулися такі заходи:

Тренінг "Сонячні промінчики життя"  у 2-4 класах 


Тренінг "Рівний-рівний" для учнів 5-6 класів провели учні 9-В класу
 
Психологічний диспут "Свідомий вибір сьогодні - надійний успіх завтра" у 8-10 класах
Учнівська Незалежна Рада провела "Урок здоров'я" для учнів початкових класів 
Тематичне коло "Ми - здорове покоління" у 5-7 класах 
 "Здорова молодь - здорове майбутнє"



Загальношкільна конференція

14 березня 2018 року відбулась загальношкільна конференція, на якій були розглянуті такі питання:
 
Виступ старшого інспектора з особливих доручень відділу ювенальної превенції головного управління національної поліції у Вінницької області майор поліції
Телепенко О.В. на тему: "Обов'язки та відповідальність батьків за виховання дитини" 
Виступ заступника директора з навчально-виховної роботи Поліщук О.М. на тему: "Нова українська школа в реаліях сьогодення"
Звіт голови Ради закладу Кравець Л.П.
Звіт затвердили одноголосно 
Виступ директора закладу Середюка В.В. про хід навчально-виховного процесу в закладі 



Педагогічна рада

 28 березня 2018 р. відбулась педагогічна рада на тему: "Гурткова робота - один із видів позакласної роботи в освітньому процесі"

Творча група по підготовці до педагогічної ради 

 Виступ заступника директора з виховної роботи Свідоревич Л.В. 

Виступ вчителя української мови та літератури, керівника гуртка "Срібний передзвін" Єлісеєвої С.М. 

Учасники педагогічної ради

Виступ вчителя основи здоров'я, керівника гуртка "За здоровий спосіб життя" Щебланової І.В.

Виступ вчителя мистецтва Станкевич Н.М.

Виступ вчителя обслуговуючої праці, керівника гуртка "Чарівний клубочок" 




Семінар на тему "Нова українська школа в реаліях сьогодення"

29 березня 2018 р. відбувся семінар  "Нова українська школа в реаліях сьогодення"

Учасники семінару 

 

 Виступ заступника директора з навчально-виховної роботи Поліщук О.М.

Виступ вчителя початкових класів Каракой С.Г.

 

 Виступ вчителя початкових класів Кордонської М.О.

 Виступ вчителя початкових класів Ткач Н.Д.




Геліантус 2018

В жовтні 2017 року 50 учнів з 9 та 11 класів закладу  брали участь у Всеукраїнській грі "Геліантус". Вони розв'язували логічні задачі з хімії, географії, фізики та історії. Виконання завдань вимагало від учнів не тільки знання певного предмету, а й вміння застосовувати їх на практиці.  

Учні показали гарні результати: 1 учень отримав диплом І ступеня, 6 учнів - диплом ІІ ступеня, 6 учнів - диплом ІІІ ступеня; 28 учнів нагороджені грамотами з різних предметів. 
Учасники  отримали не тільки можливість перевірити свої знання і логічне мислення , а й цінні подарунки. 




День цивільного захисту

 23 квітня 2018 року в закладі пройшов День цивільного захисту.

 Під час тренувальної евакуації усі учні, вчителі та  працівники школи були евакуйовані з будівлі. 

 Для учнів початкової школи заступник директора з НВР Поліщук О.М. провела бесіду про правила безпеки життєдіяльності та поводження у разі виникнення надзвичайної ситуації.

 Вчитель фізичної культури Семенов Д.М. вишикував евакуйованих та прозвітував директору закладу

 Директор закладу В.В.Середюк нагадав присутнім як потрібно діяти у разі виникнення надзвичайної ситуації

 Учні 6-8 класів взяли участь у грі "Подорож до країни небезпечних пригод"

 Старшокласники показували свої знання з надання допомоги 

 та транспортування потерпілих в різних ситуаціях, під час спортивних змагань з елементами цивільного захисту

Рятувальники навчали присутніх користуватися засобами індивідуального захисту, оперативно діяти та швидко реагувати при порятунку постраждалих.

 Цього дня окрім теоретичних знань учні отримали важливі практичні навички з порятунку власного життя та допомоги оточуючим у надзвичайній ситуації.

 Цьогорічні змагання стали цікавими та захоплюючими завдяки участі команди вчителів закладу 

 Директор закладу підвів підсумки дня та нагородив учнівські колективи

Учні та персонал закладу отримали практичний досвід , який необхідний під час різних надзвичайних ситуацій природничого та техногенного характеру. 




Тиждень охорони праці

 До Всесвітнього дня охорони праці, який відзначається 28 квітня у закладі проходив Тиждень охорони праці. Цього року за рекомендацією Міжнародної організації праці девіз дня - "Захищене і здорове покоління".

Метою проведення тижня - комплексне розвязання питань забезпечення безпечних умов навчання, виховання учасників освітнього процесу та активізація діяльності закладу з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності вихованців. 

 В рамках тижня були оновлені куточки охорони праці та цивільного захисту.

Класні керіники провели цикл бесід на тему безпечної поведінки:
-Під счас перебування у школі.
-Під час відпочинку на воді.
-Під час проведення екскурсій.
-Під час зустрічі зі свійськими та дикими тваринами.
-Під час подорожі до лісу.
-При виникненні пожежі.
-На транспорті, автошляхах, залізниці.
-Під час експлуатації побутових приладів.
-Під час грози та вітру.

 

 Фахівець з охорони праці Бондарчук Ю.С. провела лекцію з учнями  на тему «Безпека життєдіяльності»

 У вестибюлі закладу розміщенний стенд 

 Під час проведення бесіди з учнями фахівець з охорони праці наголосила на умовах праці непонолітніх

 Учні отримали нові знання та практичні навички безпечної поведінки та охорони праці




День пам'яті Чорнобильської трагедії

 26 квітня 2018 року в закладі пройшов день пам'яті Чорнобильської трагедії

 Учні 8-В класу, класний керівник Станкевич Н.М. підготували виховну годину на тему: "Чорнобильська катастрофа"




Оголошення

 З 1 по 31 травня приймаються заяви від батьків майбутніх першокласників,

які проживають у мікрорайоні закладу.

                                                  Адміністрація